Kedves Olvasó!
Így az év elején, januári hírlevelünk központi témája az új élet, és az új életben való járás.
 
A tavalyi évben bemerítkezők közül először Bordás Mariann osztja meg személyes bizonyságát, megtérésének folyamatát és őszintén ír személyes tapasztalatairól még a nehéz időszakokban is.
Nagy Róbert ír nekünk a felülről való születés jelentőségéről és fontosságáról, érthetővé teszi számunkra az újjászületést, és felhívja figyelmünket arra, hogy ez a kulcs mindenhez.
 
Nagy Dávid Kezdj új életben járni című írásában a jól ismert korinthusi igével bátorít minket: " Azért, ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden". 
És szoros összhangban az újjászületés témájával, ösztönöz minket, hogy egy valósággal szabad életet élhetünk Krisztusban, ha új életben, hitben járunk.
 
Szeretettel ajánljuk hamarosan olvasható hírlevelünket!
 
DBGy ifi
Egy rövid szünet után, visszatér a Máskép(p)! 
 
Telik-múlik-rohan-repül-néha megáll (legalábbis mi megállítanánk)...
Mi az??
Bizony, az idő, ami decembrei hírlevelünk központi témája. 
 
Varga-Béres Mónika figyelmeztet minket az utolsó időkre, és hogy készítsük életünket, készítsük környezetünket is, mert nem tudjuk mikor jön el a nap, amikor végre találkozhatunk Megváltónkkal. Bordás Krisztina ír arról, hogyan ragadjuk meg az alkalmas időt és ne a "bárcsak"-okkal foglalkozzunk utólag. Illetve Lénárt Dorka számol be a a Király Lányai Országos Női Konferenciáról, annak témájáról és személyes tapasztalatairól.
 
Szeretettel ajánljuk a hamarosan olvasható Máskép(p)-et! :)
 
DBGy ifi
 
Egy kis tavaszi szünet után visszatértünk, és következzék a júniusi hírlevelünk.
 
A júniusi Màskèp(p)-ben a következőkről olvashatunk:
Vigh Vivi ír nekünk missziós tapasztalatairól.
Varga Robi ír nekünk arról, hogy Isten mindig gondoskodik rólunk és "személyesen Ő „süti” a mindennapi kenyerünket"!
Bordás-Szalontai Edit osztja meg gondolatait a mindennapi csodákról.
 
Hamarosan..
DBGy ifi
 
Áprilisi hírlevelünk központi témája Jézus követése.
Nagyon sokféleképpen megközelíthetjük ezt a témát, mi most 3 különböző szemszögből olvashatunk erről.

Nagy Dávid ír arról, hogy "Vedd fel a keresztet és kövess engem" a Máté 16:24 alapján, és felnyitja szemünket, hogy megértsük azt, hogy Jézus követésében az motiváljon a legjobban, hogy Ő mennyire szeret bennünket.
Bordás Zsolti bátorít minket arra, hogy adjuk át teljesen életünket Istennek, és engedjük, hogy vezessen és formáljon minket, azaz "Megtanítalak az útra, amelyen járnod kell"!
Bordás Tibor ír nekünk arról, hogy ha megtartjuk ezt az ígéretünket, hogy "Én követlek, bárhová" , - még ha néha nehéz is megtennünk azt, amit Isten kér tőlünk- de mégis engedelmeskedünk Neki, akkor áldottak leszünk.
 
Szeretettel ajánljuk a hamarosan olvasható áprilisi Máskép(p)-et!
DBGy Ifi
Márciusi hírlevelünk központi témája a MENNY!!
Ennek fényében az alábbi megközelítésekben olvashattok róla:
 
Bordás Marica ír nekünk arról, hogy "Igazi hazánk a Menny", és hogy kegyelem által jutunk oda, továbbá személyes bizonyságával is bátorít minket.
Braun Reni párhuzamot húz számunkra is, mégpedig egy nagyon jól ismert, és sokszor hallott kifejezéssel "Miként a Mennyben, úgy a Földön is". Bátorító szavai a szívünkig hatolnak mikor arra buzdít minket, hogy " Mélyen gyökerezzünk bele az isteni szeretetbe, sőt egész életünk erre épüljön". 
Szemenyei Zsuzsi pedig egy gyönyörű ének soraiból kiindulva ébresztget minket és tárja elénk milyen is az mikor "Megváltva felkelek, nyitott Menny van felettem"
 
Elfogultság nélkül mondhatom, érdemes lesz elolvasni!
DBGy Ifi
Februári számunkban hitéletünk egy alappillérével kapcsolatban szeretnénk gondolatokat megosztani és ezzel együtt Bennetek elültetni és továbbiakat ébreszteni.
 
A közbenjárást a következő három, új perspektívából igyekeztünk megvilágítani:
- Békéltetés Isten és ember között azáltal, hogy ízt, értelmet adó SÓk ÉS utat mutató FÉNYek igyekszünk lenni
- A KÖZBENJÁRÁS egyik legmagasabb szintjére lépés, amikor ORSZÁGUNKÉRT, feljebbvalóinkért könyörgünk
- A nyelveken szólás és a böjt szerepe a SZELLEMBEN való, hatásos és ERŐS IMA gyakorlásában
 
Reméljük, hogy sikerült Nektek is kedvet csinálnunk, mert miközben ezek a sorok íródtak, a mi szívünk még jobban ráhangolódott a közbenjárásra! :)

DBGy Ifi (Móni)

Kedves Olvasó!
Természetesen nem mehetünk el a várakozás, készülődés és maga az ünnep mellett sem anélkül, hogy meg ne osztanánk Veletek azzal kapcsolatos gondolatainkat.. A tőlünk megszokott módon - MÁSKÉPP! Ezen túl azonban még két bátorítást is olvashattok virtuális tollainkból, melyek annak reményében születtek, hogy új lendületet adnak mindazoknak, akik rászánnak néhány percet az olvasásukra.. Mi minden alkalommal átéljük, hogy aki mások felüdítésére vállalkozik, az maga is felüdül ;)

1. "...ezek útján akart legyengíteni, elcsüggeszteni és bezárni az ellenség egy olyan dobozba, ahova nem szűrődik be az Úr világossága; ahol azt hitte megfeledkezem a Megváltómról és majd elfordulok Tőle, azonban e helyett, Isten kiragadott a mélyből és tágas térre vitt ki engem." - V.Vivien

2. "...minden eszközt megpróbál a Sátán hogy az életünket felszínessé, kiüresedetté és üressé tegye, amiben néha vannak fellángolások (ünnepi eksztázisok). Mert talán ez a legjobb a látszat fenntartására, valahogy el kell hitetni az emberekkel, hogy boldog életük van, de az az igazság, hogy ez Isten nélkül nincs így." - N.Dávid

3. "Kénytelenek vagyunk néha tűrni és elviselni, éppenséggel „elszenvedni”. És a háborúnk minden csatája közelebb visz minket a reményhez, mely nem szégyenít meg, ha Istennek szerelme van a mi szívünkben! Ugyanis akkor mindig valami jót kapsz a reményed jutalmaként." - B.Krisztina

DBGy Ifi - V-B.Mónika

Ebben a hónapban gyakorlatias és a mindennapokban remekül hasznosítható témákat igyekeztünk továbbgondolni saját magunk és olvasóink, a Ti részetekre!

Először a beszédünket vizsgálhatjuk felül, tudjuk, hogy mi minden áll a nyelv hatalmában... És nem csak az a fontos, hogy mit mondunk, hanem az is, hogy mikor és hogyan. - V-B.Móni
Másodszor Isten néhány fontos ígéretét elevenítjük fel, ami nagyon jól jön, ha a térdeink és reményünk megereszkednének. Örök érvényű bátorításokat rejt az Ige. - B.Barnabás
Harmadszor a hétköznapjainkat átszövő megpróbáltatások nyomába kalauzolunk Titeket. Akármennyire tolakodó, kínos dolognak éljük meg őket, Istennek mindegyikkel pontos terve van! - V.Robi
Negyedszer... legyen minden szó épülésünkre és rázzon fel Másképp!

DBGY Ifi - Móni

1. oldal / 7

 

 

A BELVÁROSI IFI OLDALA