„Júda lett az Úr szentélye, Izrael a birodalma.” (Zsoltárok:114,2)

Amikor Isten megteremtette az embert, minden pillanatban, kapcsolatban volt vele. Később Izrael népével is hasonló kapcsolatra vágyott. Júda annyit jelent, mint dicséret. Az Úr szentélye Júda lett, ahol lakozik az egy Isten. Ma ez a szentély nem más, mint a mi testünk és gyülekezetünk. Jézus maga mondja: „De eljön az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.” Jn:4,23.

Nagy Róbert vagyok, az MPE Belvárosi Pünkösdi Gyülekezet tagja, dicséretvezetője.
Egész ifjú koromban kezdtem el zongorázni. Akkor még fogalmam sem volt, mi fog ebből létrejönni. Valódi megtérésem után 2002-ben éreztem először, hogy tudásomat Krisztus szolgálatába szeretném helyezni.
Szolgálatomat 2004-ben a Földesi Pünkösdi Gyülekezetben kezdtem el, egyszerű zongoristaként, később lettem ott dicséretvezető.
2012-ben kerültünk feleségemmel - akivel 2007-óta élünk házasságban - Isten akaratából Debrecenbe, ahol felkértek, legyek a helyi dicsőítő csoport vezetője. Vele együtt végezzük más szolgálatok mellett a dicsőítők munkáját.
Rövid, de még közel sem befejezett szolgálatom alatt a fent leírt gondolatok lettek vezércélommá. Hiszem, hogy a dicsőítés nem egyszerű liturgikus jelenség a gyülekezetekben. Dicsőíteni kell az Istent, mert Ő jó, mert örökké tart szeretete! Jézus Krisztus meghalt és feltámadt azért, hogy lelkünk újra Isten jelenlétébe kerülhessen, mint a legelején.
Célom az, hogy gyülekezetemben megélhessük minden percben a dicsőítésben rejlő áldásokat. Isten szentéje Júda, azaz a dicséret. A dicséret által, csatákat nyerhetünk, kapcsolatba kerülhetünk a világmindenség Atyjával.
Imádkozom, hogy dicsőítésünk alatt a Szentlélek el tudja végezni feladatát az emberi szívekben.
Látásom az, hogy ne csupán jó zenészek, vagy embereknek tetsző dicsőítők legyünk, hanem az, hogy szolgálatunk alatt Isten tudjon rajtunk keresztül változást elindítani a szívekben! Ehhez meg kell tanulnunk alázatban maradni, imádkozó, imádó életet élni. Dicsőítő csapatunk célja, hogy a Belvárosi Gyülekezet Isten szentélye legyen, Debrecen egész népe pedig az Ő birodalma.

Ki van jelen?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi